Карлсберг България с отличие за корпоративна социална отговорност

Карлсберг България получи отличие за инициативата „Заедно за природата“ от първите годишни награди за корпоративна социална отговорност за 2021 г., организирани от Министерството на труда и социалната политика.

Карлсберг България зае второ място в категория „Околна среда“ с кампанията си за повторна употреба на оборотни стъклени бутилки, а наградата бе връчена от Петър Начев, директор на дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“. 

Съюзът на пивоварите в България, в който членуват водещите производители на бира в страната, също получи отличия в категории „Човешки ресурси" и „Общество", за своя принос и активни кампании в областта на социалната отговорност, които от години допринасят за развитието на бранша и за добрите практики при превенцията на прием на алкохол от непълнолетни лица чрез спорт и образование по темата. 

"Благодарим на всички наши партньори за подкрепата и отговорното отношение към общите ни инициативи, които ни помагат да реализираме дългосрочни кампании, насочени към най-важния капитал на всяка една организация - служителите, а на ниво страна - младите хора, които са бъдещето на България". - сподели по повод наградата Ивана Радомирова, Изпълнителен директор на Съюза на пивоварите.

Инициативата „Заедно за природата“ се проведе в периода 19 юли - 15 август 2021 г. в партньорство с лидера в модерната търговия у нас Kaufland България, с цел да насърчи връщането на стъклени оборотни бутилки в търговските обекти като начин да спомогнем за опазването на природните ресурси и околната среда. За да стимулираме събираемостта на бутилките, организирахме игра с награди за потребителите - 240 ваучера за пазаруване на стойност 50 лв. и един ваучер за пазаруване в Кауфланд за 500 лв. Само за месец, хиляди български потребители върнаха близо 300,000 стъклени оборотни бутилки за повторна употреба, чрез което допринесоха за спестяването на близо 90,000 кг CO2 емисии.