Стартира Детската академия за превенция и спорт в Община Велико Търново

На 29 април за 14 път в Община Велико Търново беше открита Детската академия за превенция и спорт. Събитието се проведе на специализираните площадки за пожарна, пътна безопасност и оцеляване в природата на Центъра за превенция и спорт. Инициативата предвижда през летните месеци децата от Общината по график да се обучават в зелената класна стая, да придобиват умения, да тренират на съоръженията за спорт. 

Официално начало на тазгодишната Академия даде заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Специален гост беше генерал Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи. Той приветства присъстващите и организаторите на инициативата и от името на министъра. Нов партньор в програмата е директорът на Железопътна секция – Г. Оряховица Йордан Райков. С негово съдействие беше изградена площадка с жп прелез, на която децата ще усвояват знания как се преминава през жп прелез и от какво трябва да се пазят. Празникът, уважиха още директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново старши комисар Красимир Кръстев, представители на СДВР, Столична община, Областна администрация – В. Търново, Съюза на пивоварите в България, полицейски служители и пожарникари, кметове, кметски наместници от община В. Търново и областта.

Събитието премина с танци, песни и демонстрации от наученото през годините на всяка една от специализираните площадки. Всички участници в състезанията и демонстрациите получиха награди от Съюза на пивоварите.