За четвърти път СПБ е партньор на К3 ULTRA в Златоград

Съюзът на пивоварите (СПБ) за четвърти път беше партньор на K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE с кампанията „КОД: Отговорни заедно“. Състезанието е първият ултра маратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Тази година събитието се проведе в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента.

Децата от две училища в Златоград – ОУ „Васил Левски“ и СУ „Антим I“участваха в маратона в две основни категории – от 1 до 5 клас и от 6 до 12 клас. Разбира се, в края на състезанието имаше много отличени ученици, а СПБ подкрепи училищата с колективни награди за отличното представяне.

Организаторите предложиха няколко различни дистанции и маратонът стартира от Златоград и Мадан. По трасетата се редуваха възхитителни гледки и участъци с концентрация на адреналин - изкачване до средновековната крепост Кечи Кая и параклисите „Св. Атанасий“, „Св. Неделя“, „Св. Екатерина“, “Св.св. Константин и Елена“ и други исторически и природни забележителности. Така всяка крачка на състезателите беше история и емоция! Финалът на маратона за всички дистанции беше в най-южния и магнетичен град на страната – Златоград.

Елмира Пехливанова, заместник-кмет на града, сподели, че на 30 септември са стартирали близо 1100 маратонци. Участвали се състезатели от България, Гърция, САЩ, Румъния, Сърбия, Турция, Полша, Франция, Великобритания, Исландия, Южна Корея, Литва и др. Така се оказа, че K3 Ultra привлича все повече маратонци и се утвърждава като значимо международно спортно събитие.