Главният секретар на МВР закри Детската полицейска академия в община Велико Търново

На 26 септември приключи лятното издание на Детската полицейска академия в община Велико Търново. Гост на тържеството, което се проведе на площадките по пътна и пожарна безопасност в с. Балван, бе главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Той сподели, че работата, извършена през лятото е особено важна и полезна за младите хора, а изградените площадки са резултат от отличното сътрудничество между институциите.

Даниел Панов, кмет на Велико Търново подчерта, че Центърът за превенция и спорт в Балван е модел за цяла България и изброи петте тематични площадки, изградени към него през последните няколко години. За да е успешен и да работи целогодишно, всички дейности на Центъра се осъществяват в партньорство между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция на пожарната, Съюза на пивоварите в България, сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.

През лятната ваканция в беседи и занимания с полицаи и пожарникари са били ангажирани над 700 деца от малките населени места в община Велико Търново. Част от тях с радост демонстрираха усвоените знания и умения за правилно пресичане на пътното платно, действията при наводнения и др. пред официалните лица и гостите на събитието. Накрая всички участници получиха награди от Съюза на пивоварите в България за своята активност в заниманията през лятото.