КОД: Отговорни заедно – старт на детската академия за спорт и превенция

С музикална програма, рецитал на стихове и разнообразни демонстрации в село Балван се откри 13-издание на Лятната детска академия за превенция и спорт. Проектът се реализира от кметството, община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюз на пивоварите в Република България, а партньори са Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Децата показаха как се гаси пожар, как се оказва първа помощ на ранен, как се действа при наводнение. Те демонстрираха знанията си по безопасност на движението, а полицаите показаха как се задържа нарушител на обществения ред.
Лятната детска академия се провежда на специалните площадки в село Балван  и ще се ползва по график от децата от община Велико Търново през цялото лято.

Сред официалните гости на тържественото откриване бяха областният управител инж. Георги Гугучков, заместник – кметът на община Велико Търново Нейко Генчев, кметът на Балван Недьо Георгиев, директорът на Дирекция „Социални дейности“ в общината Росица Димитрова, директорът на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев, главен инспектор Боян Бартолов, който е началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към Областната дирекция на МВР, началникът на Районното управление във В. Търново главен инспектор Веселин Райков, кметове на малките населени места в общината и други.