Съюзът на пивоварите подпомогна откриването на площадка по безопасност на движението

В село Ресен беше официално открита детска площадка по безопасност на движението и с това стартира лятната общинска кампания „Пази на детето на пътя 2023 г.“ и кампанията „КОД: Отговорни заедно“ на Съюза на пивоварите в България в областта.

Площадката има очертани пешеходни зони, велоалеи, монтирани са пътни знаци и светофари. На тях децата от селото и съседните населени места ще могат да придобиват знания по пътна безопасност и да практикуват усвоените правилата за безопасно движение по пътищата. Откриването се превърна в истински празник за децата. Те изнесоха артистична програма, участваха в демонстрационно обучение по пътна безопасност и проведоха състезателни игри.

Площадката е втората след тази в село Балван, като партньори по проекта и неговото изграждане са Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, ОД на МВР – Велико Търново, РД "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново, НПО „Св. Иван Рилски“ и Съюзът на пивоварите в България.

Сред официалните гости бяха заместник областният управител Станислав Николов, заместник кметът на Велико Търново Нейко Генчев, Росица Димитрова, директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Тошо Кръстев, председател на сдружението на кметовете и кметските наместници,  комисар Красимир Кръстев – Директор на РДПБЗН, главен инспектор Боян Бартолов – началник сектор  „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОД на МВР, началникът на РУ във Велико Търново главен инспектор Веселин Райков и други.