Съюзът на пивоварите и неговите партньори отпразнуваха края на лятото с децата от община Велико Търново

Близо 90 деца от центровете за работа с деца и младежи в община Велико Търново се включиха в празненство за края на ваканцията и началото на учебната година.

Събитието беше организирано от Съюз на пивоварите в партньорство с Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра ?001“, Община Велико  Търново, ОД на МВР  и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Тинейджърите демонстрираха своите знания, умения и сръчност, придобити през лятото. Състезаваха се с колела, в реденето на пъзели, за най-добре направена пътна карта, решени листовки, постигната бързина в състезания за млад пожарникар. Едно от най-интересните занимания беше провеждането на конкурс за хербарий, като всеки от центровете по атрактивен начин представи събраните и изсушени през лятото растения.

По време на празника бяха раздадени брошури за разделно събиране на отпадъци във връзка с реализацията на кампанията „КОД: Отговорни заедно“ на Съюза на пивоварите. По инициатива на сдружението в десет от населените места в община Велико Търново бяха поставиха контейнери за събиране на опаковки от пластмаса, за да могат децата и техните семейства да бъдат активни в тази посока.

Всички участници получиха подаръци от организаторите, а за да бъде празникът още по-весел, бяха отбелязани годишнините на сдруженията „Св. Иван Рилски“ и „Янтра 2001“.