Спортен празник за децата в Ловеч организираха ГДНП и Съюзът на пивоварите

На 21 юни в Ловеч, на централния площад, се проведе спортен празник под надслов „КОД: Отговорни заедно“. Инициативата е част от дейностите, осъществявани във връзка със споразумението за сътрудничество между Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ МВР и Съюза на пивоварите. Двете организации са дългогодишни партньори в провеждането на спортни събития, насочени към популяризиране на физическото възпитание сред подрастващите като средство за превенция употребата на алкохол. Да играят на открито, да намалят времето прекарано пред телевизор, компютър или смартфон е особено важно за децата и младежите и спортът е една от възможностите да бъде ангажирано свободното им време.

Ученици от три ловешки училища премериха сили в спортни състезания като демонстрираха своите умения, постижения, упоритост и желание за победа. Участниците бяха поздравени от кмета на Община Ловеч, Корнелия Маринова и от областния управител Виктор Стойчев. На събитието присъстваха десетки деца от ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“ и ОУ „Димитър Димов“, учители, родители, общински служители, представители на ГДНП, ръководството на ОД МВР и РУО Ловеч.

Всички деца получиха медали, грамоти и предметни награди от Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите. Купи за добро сътрудничество и взаимодействие получиха и ръководството на ОД МВР, Община Ловеч и РУО Ловеч.