„КОД: Отговорни заедно“ обедини Съюза на пивоварите и ПИЦ по ПН за участие в SoFest 2022

От 16 до 19 юни в столицата се проведе за пети пореден път SoFest. Атрактивното събитие за малки и големи събра в софийското Кино Кабана, театър, музика, базар, игри и забавления от сутрин до вечер.

Фестивалът предложи активен културен живот за деца и тийнейджъри в продължение на три дни. Под мотото "КОД: Отговорни заедно" Съюзът на пивоварите в България съвместно с Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите организираха различни целодневни занимания, работилници, концерти и изпълваха времето от 11 до 17 часа със забавни, полезни и образователни дейности.

По време на фестивала беше организирано арт ателие за младежи, които рисуваха маски в търсене на истинското си Аз, други рисуваха върху тениски и изразяваха своята идентичност. Част от децата оцветяваха текстилни торбички и работиха с рециклируеми материали. Група „Звездолет и група „Отвеяни от вятъра“ забавляваха публиката с авторска музика и известни кавъри. Ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ впечатлиха гостите с народна музика поднесена в модерен аранжимент.

В арт работилниците по време на фестивала участваха доброволци от 153 Спортно училище „Неофит Рилски“, от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“, от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, психолози от Превантивно-информационния център, учители, родители,  деца и младежи от столицата, подкрепящи каузата за балансиран и здравословен начин на живот.

Всички присъстващи получиха награди от Съюза на пивоварите за своята ангажираност, усърдие и вдъхновение в партньорската програма "КОД: Отговорни заедно".