СЪЮЗЪТ НА ПИВОВАРИТЕ УЧАСТВА В НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА ЕКОКОНКУРС

Десетки деца от населените места в община В. Търново се включиха с есе или рисунка в екоконкурса на тема „Пази природата, тя е наша!“. Инициативата бе организирана от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Община В. Търново, Съюза на пивоварите и сдружение „Янтра 2001“.

Победителите в надпреварата бяха наградени на официална церемония в ритуалната зала на Община Велико Търново. Всички участници в конкурса получиха грамоти от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“  и подаръци от Съюза на пивоварите.

„Щастливи сме, че имаме толкова устойчиво и продуктивно партньорство със сдруженията „Св. Иван Рилски“, „Янтра-2001“ и Община В. Търново. Фокусът върху малките населени места, ни отличава от кампаниите, които се правят на повечето места в България. През последните 2 г. ние участвахме в няколко национални конкурса за социална отговорност и навсякъде бяхме отличени заради постигнатите резултати и пълноценното партньорство. Кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“, с която участвахме на конкурсите, от тази година ще е с по-разширен обхват и ще се нарича „КОД: ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО“, сподели Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

На церемонията по награждаване на участниците в екоконкурса присъстваха Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Общината, председателите на двете сдружения Благовеста Факирова и Тошо Кръстев, кметове на населени места в общината и др.