СЪЮЗЪТ НА ПИВОВАРИТЕ В ПАРТНЬОРСТВО С ПИЦ ПО ПН НАСЪРЧАВА МЛАДЕЖКОТО ТВОРЧЕСТВО

Столичният превантивен център се превърна в арт пространство за млади творци в подкрепа на борбата със зависимости. Вече пета година партньорите на Съюза на пивоварите от ПИЦ по ПН организират дейности и дават възможност за творчески изяви в подкрепа на изграждащата се идентичност на младия човек. Повод за събитие този път бе първата авторска изложба на талантливата Ивет Димитрова, студентка от Националната художествена академия.

В събитието отново се включиха доброволци. Десет ученици от лятната академия за юноши представиха  специално подготвени тематични пана и песни. Група „Звездолет“ закри празненството с автентичен концерт в двора на Центъра. Изпълненията на младите музикантки винаги впечатляват с талант и невероятно артистично присъствие. Още повече, че момичетата от групата са дългогодишни съмишленици на Превантивния център и посланици на мисията за здравословен начин на живот.

Специални гости на арт програмата бяха д-р Цвета Райчева, началник на отдел „Зависимости“ в Националния център по обществено здраве и анализи, Славейка Николова, главен експерт в отдел „Превенция на зависимости“ в Министерство на здравеопазването, Ралица Драгоева, секретар на Общински съвет по наркотични вещества – София. Партньорите на Центъра в лицето на Съюза на пивоварите поднесоха поздравителен адрес на д-р Цветелина Петкова, директор на ПИЦ ПО ПН – София.