Партньорите на Съюза на пивоварите с хепънинг в парка Заимов

Съюзът на пивоварите подкрепи хепънинга на своите партньори от столичния Превантивно – информационен център по проблемите на наркоманиите. На 26 юни 2021 г. в парка „Заимов“ пред театър „София“ беше отбелязан Международния ден за борба с наркоманиите. В откриването участваха Ралица Драгоева - секретар на Общинския съвет по наркотични вещества – София, Славейка Николова – секретар на Националния съвет по наркотични вещества, експерти от ПИЦ по ПН и СПБ.

Доброволци от седем столични училища по Националната програма за универсална превенция „От връстници за връстници“ бяха са в центъра на събитието. Те отправиха своите послания за превенция и здравословен начин на живот с помощта на специално подготвени колажи. На празника присъстваха още учители, деца, директори на столични училища, училищни специалисти, музиканти и журналисти. Експертите от ПИЦ по ПН даваха информация за дейностите на институцията и възможностите за участие на деца, младежи и родители в програмите за превенция.

По време на събитието учениците имаха възможност да изработват чанти с индивидуални надписи и да се включат в различни креативни изненади. Участниците в хепънинга бяха провокирани с викторина за видовете превенция. Тържествено бяха връчени сертификати на доброволците за положените усилия и наученото в продължение на цяла година. От страна на Съюза на пивоварите на отличилите се бяха раздадени награди. Събитието завърши с изпълнения на момичетата от група „Звездолет“, които не за първи път подкрепят каузата на Столичния превантивен център.