Лятната полицейска академия завърши със спортен празник

Съюзът на пивоварите се включи активно в деветото издание на Лятната полицейска академия с кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. И тази година СПБ си партнираше с Община Велико Търново, Сдружение „Св. Иван Рилски“, ОД на МВР, РД „Пожарна безопастност и защита на населениетo“, Сдружението на кметовете и кметските наместници Янтра 2001.

С много желание, радост и усилия стотици ученици от 20-те центрове за работа с деца и младежи в Община В. Търново станаха част от заниманията и дейностите на Академията през изминалите три месеца. Уроците по пътна и противопожарна безопасност бяха акцент на инициативите през тази ваканция.

На 3 септември се състоя заключителното събитие в село Балван. Всички участници показаха нагледно наученото през лятото като демонстрираха внимание, бързина и съобразителност.  Децата получиха грамоти и награди за усилията, които са положили, а Лятната полицейска академия получи признание като добър пример, който може и следва да бъде приложен в цяла България.

Гости на празника бяха представители на държавните институции, организации и сдружения. Кметът на Велико Търново поздрави специално младите хора за тяхната активност и упорство и добави: „Благодаря и на нашите партньори, с които работим заедно за децата и младежите. Придобивките в Балван – площадките за пътна и противопожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене, а също и първият в България Център за превенция и спорт, са резултат от това сътрудничество.“