Петокласници от всички училища в Смолян участваха в спортен празник

На 29.05.2019 г. в спортната зала  на гр. Смолян се проведе спортно състезание под надслов „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“ с ученици от петите класове на всички училища в град Смолян.  Събитието е част от дейностите по споразумението за сътрудничество между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите за превенция употребата на алкохол сред подрастващите.

Спортната инициатива в навечерието на Деня на детето бързо се превърна в общоградски празник с участието на гайдари, гвардейци, танцьори и спортисти. Благодарение отличните умения и етусиазъм на участниците в различните щафетни игри, всички присъстващи бяха завладени от спортния дух и радостта от постигнатите резултатите.

От Съюза на пивоварите бяха подсигурени награди и изненади за всички участници и училища.  Децата получиха медали и поощрителни награди, а училищата – купи и спортни материали. След приключване на мероприятието всички гости и участници имаха възможност да присъстват на различни демонстрации, представени от служители на ОД на МВР, Смолян, в направленията пожарна безопасност, защита на населението, задържане на нарушител и други.