Съюзът на пивоварите с награда от Комисията по етика към БДВО

Съюзът на пивоварите в България (СПБ), заедно с партньорите си от агенциите Knowbox и Reach Services, отново спечели награда от ПР индустрията. Членовете от Комисията по професионална етика към Българското дружество за връзки с общeствеността (БДВО) връчиха единодушно приз за кампанията Национална бирена академия.

„Наградата от Комисията по етика към БДВО е още по-значителна за Съюза на пивоварите и неговите членове, защото именно пивоварният бранш винаги се е стремял да спазва всички европейски стандарти в производството на бира и да представя на потребителите информация за качествата й по прозрачен и достъпен начин. Също така, компаниите поеха и доброволния ангажимент на индустрията в ЕС за предоставяне на хранителна информация върху етикетите на пивото, което е голямо постижение. Ето защо тази награда е отражение на успехите в  бранша, с които се гордеем“, коментира Ивана Радомирова, изпълнителен директор на СПБ.

Почти 100% от произвежданите у нас бири имат списък на съставките върху етикетите си, а 98% - на калориите. Това поставя България на една от лидерските позиции във внесения в ЕК отчет от Пивоварите на Европа „Гордеем се да сме прозрачни“.

Концепцията на Нацоналната бирена академия е да бъде опозната реалната производствена среда и специфичните процеси , през които преминава пивото, за да се получи крайният продукт. В поредица от пътуващи семинари в пивоварни в страната, представителите на медиите се запознаха със сложните процеси и производствените иновации в пивоварните Бритос, Болярка, Загорка, Карлсберг България и Загорка, а тази година предстои посещение и в Каменица. Чрез този подход, по прозрачен за медии и потребители начин, се потвърди, че произвежданата у нас бира отговаря на европейските стандарти за чистота и интегритет на категорията и е с безупречно качество. Споделяни бяха български и международни научни проучвания за съставките и свойствата на пивото.

Тази година приоритет отново ще бъдат инициативите по образователната кампания на Националната бирена академия, реализирана с експертизата и участието на високообразованите инженер-технолози на пивоварните предприятия и учените, работещи в изследователските полета на диетологията, микробиологията, пивоварната технология и продуктовата категория.

За Съюза на пивоварите в България:

Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителната организация на производителите на бира в страната „Болярка - ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, „Загорка” АД, „Каменица” АД, „Карлсберг  България” АД, „Ломско пиво” АД, „Доровски инвест“ ЕООД  и техните доставчици на суровини, материали и оборудване.

За повече информация моля вж. www.pivovari.com

За контакти:

Милица Крайнова - агенция Knowbox

М: +359 888 47 46 46; Е-mail: militza.kraynova@knowbox.bg

Съюз на пивоварите в България

Тел: 02/ 989 40 24

E-mail: ubb@i-n.net