Перник също се включи в „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

На 26 октомври Перник бе домакин на кампанията за спорт и превенция на СПБ “Спортът е по–добрият начин децата да пораснат“. Целта на инициативата бе популяризирането на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършваните от тях престъпления и правонарушения. Организатори бяха Областната дирекция на МВР в Перник и Съюза на пивоварите, осигурил наградния фонд за състезанията.

Гости на събитието бяха Михаил Златанов, началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи, областният управител Ирена Соколова, началинкът на РУО на МОН Ваня Коконова, представители на общинската и областна управа, на Националния съвет по превенция на престъпността, директорът на ОД на МВР Димитър Попов, шефът на РС ПБЗН Емил Марков, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова и др.

В състезанието участваха три отбора от пернишките училища Шесто СУ„Св.св.Кирил и Методий”, 13-то училище, което също носи името на двамата братя, създали славянската писменост и Седмо училище „Георги Сава Раковски”.  Всеки от отборите бе съставен от 20 деца – 10 момчета и 10 момичета от целевата група 11 -12 години.

Надпреварата беше изключително оспорвана. За това говори фактът, че разликата в крайния резултат на трите отбора бе само една точка. В крайна сметка обаче победители в състезанията станаха малките спортисти от Шесто училище с 18 точки, втори със 17 точки останаха състезателите от 13-то училище, а отборът на Седмо училище завоюва 16 точки и трето място.

Ивана Радомирова сподели, че съвместната кампания на МВР и Съюза на пивоварите вече се е превърнала в национална кауза и изрази увереност, че когато всички вървят в една посока, успехът е неминуем. Инициативата вече е минала през много други български градове и там тя е станала традиция, като на много места вече са създадени Центрове за спорт и превенция. Изпълнителният директор на Съюза на пивоварите пожела на перничани успех в начинанието и да има нови и нови подобни изяви. Растете здрави и силни, но бъдете и отговорни, пожела на учениците Ивана Радомирова.