МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ВРЪЧИ ОФИЦИАЛНО УДОСТОВЕРЕНИЕ НА СЪЮЗА НА ПИВОВАРИТЕ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ И БЛАГОДАРНОСТ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС

На специално събитие по случай успешното приключване на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Съюзът на пивоварите в България (СПБ) получи от министър Лиляна Павлова благодарствен адрес и удостоверение „в знак на признателност за оказаната подкрепа и съдействие при подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018“.

„Личната ангажираност и подкрепа на ръководния екип на Съюза на пивоварите в България  в подготвителната фаза на Председателството, както и през изминалите шест месеца, в които България бе начело на Съвета на ЕС допринесе значително за това страната ни да бъде определена като надежден партньор, активен участник и активен медиатор на европейската сцена. За нас като страна домакин бе от изключителна важност да постигнем добри резултати в политическата сфера, но също така и да популяризираме България, както и да демонстрираме успешни бизнес проекти.

Председателството на Съвета на ЕС бе добър повод за открито партньорство и сътрудничество между публичния и частния сектор, което се оказа изключително успешно и доведе до ползи за всички страни“, гласи благодарственото писмо.

В официалната церемония по повод приключването на Българското председателство от страна на Съюза на пивоварите участваха председателят на УС на СПБ Владимир Иванов, изпълнителният директор Ивана Радомирова и представители на пивоварните компании. По време на Председателството различните асортименти българска бира бяха осигурени от членуващите в СПБ компании „Болярка ВТ“ АД, „Бритос“ ЕООД, „Загорка“АД, „Каменица“ АД, „Карлсберг България“ АД, „Ломско пиво“ АД.