Съюзът на пивоварите и Главна дирекция „Национална полиция“ организираха спортен празник в Пловдив

Превантивната кампания на Съюза на пивоварите „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ събра в Младежкия център на гребния канал в Пловдив близо 300 деца, младежи, учители, полицаи, известни спортисти. Инициативата беше организирана от ГДНП, пловдивската дирекция на МВР и Съюза на пивоварите в България (СПБ).

Сред официалните гости бяха директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Атанас Илков, секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Денислав Донков, Георги Титюков - заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика“ при Община Пловдив, изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова, началникът на Регионално управление на образованието Иванка Киркова, президентът на волейболен клуб “Марица" Илия Динков.

Игрите преминаха под зоркия поглед на жури с председател изпълнителният директор на Съюза на пивоварите и с респектиращ състав от изявени пловдивски спортисти – футболната легенда Петър Зехтински, капитанът на женския волейболен отбор “Марица" Радосвета Тенева, шампионът по киокушин карате Александър Команов и инспектор Зорница Шуманова, член на секретариата на Националния съвет по превенция на престъпността.

Състезанието “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" се проведе между отборите на СУ “Св. Паисий Хилендарски", СУ “Черноризец Храбър" и ОУ “Алеко Константинов". Състезателите от трите училища играха в щафетни игри и в края на състезанието заедно изписаха изречението “Децата на Пловдив обичат да спортуват". Така те доказаха, че освен бързина, точност и сила, притежават колективен дух и качества като съобразителност и интуиция.

Заради изключително доброто си представяне и трите училища се класираха наравно и отборите им получиха купи, а самите участници - предметни награди, медали и грамоти. Наградният фонд бе осигурен от Съюза на пивоварите.

Кампанията “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" е част от дейността на Главна дирекция “Национална полиция" за превенция на правонарушения, извършени от младежи. Тя е заложена като приоритет за изпълнение на целите на Националния съвет за превенция на престъпността. Осъществява се във връзка със сключено споразумение със Съюза на пивоварите в Република България за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества.

За повече информация вж. sport.plovdiv24.bg/794184.html