Ученици от пазарджишки училища се съревноваваха под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“

Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ с партньорството на Съюза на пивоварите в Република България и ОДМВР-Пазарджик. Тя е част от реализацията на приоритетите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-2018г. Една от основните цели заложени там е развитие и популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

В надпреварата взеха участие представителни отбори от ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Спортно училище гр. Пазарджик.

Поздрав към децата отправиха г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите и старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР-Пазарджик.

Състезанието протече в три състезателни етапа, като във всеки отборите бяха структурирани от по 10 момичета и 10 момчета. В крайното класиране поведе тимът на Спортно училище, на второ място се класираха децата от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, а на трето връстниците им от ОУ „Христо Ботев“. Накрая всички деца получиха много подаръци, а треньорите им купи за чудесното представяне.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик