Съюзът на пивоварите в България събра почитатели на пивото, за да разкаже естествено и неподправено за качествата на бирата

Пивото е изключително подходяща напитка след активни спортни дейности. Тя успешно хидратира организма след тежки физически натоварвания, тъй като съдържа достатъчно количество вода, витамини и соли. Комбинацията им способства за по-бързото възстановяване на водния и електролитен баланс на човешкото тяло.

Това споделиха Галина Дензел и Диана Шингарова по време на третата блогърска среща, организирана от Съюза на пивоварите в България в ресторант The Company в София. Блогъри, медии и биролози се насладиха на различни видове пиво, а за тяхното настроение се погрижи водещият Никола Стойнов.

Галя и Диана са създатели на кулинарната колекционерска поредица “Изкуството на истинската храна”,  която включва лесни и здравословни рецепти за заети градски хора. Те използват естествени природни съставки, традиционни и съвременни подходи в приготвянето на храна, за да намерят баланс между здраве и запомнящ се вкус. Диана е автор на фотографиите и графичната концепция на сборника, а Галя е консултант по здравословно хранене, фитнес експерт и автор на рецептите.

Пред гостите на събитието двете разискваха любопитни въпроси от кехлибарeния свят и мястото на пивото в баланса между здравословното, красивото и традиционното в живота на активните хора. Сред обсъжданите теми бе и тази за „биреното коремче“ – мит, развенчан и от последни проучвания на родни учени. В изследването се посочва, че съдържанието на калории в бирата е едно от най-ниските (около 50 калории на 100 милилитра пиво) в сравнение с редица други храни и напитки. Причината за това е, че бирата не съдържа мазнини и холестерол и е с ниско съдържание на прости захари. Според Галина Дензел причините за появата на „коремче“ могат да бъдат много - дисбаланс в начина на живот, стрес, недостатъчно движение, неподходящи храни - всичко друго, но не и бирата, ако тя бъде консумирана умерено.

В края на срещата всички участници и гости се съгласиха, че активният начин на живот и бирата вървят ръка за ръка и тази модерна комбинация е лесна рецепта за оптимално тегло и бодро настроение.