Съюзът на пивоварите има нов партньор за спортната си кампания

Българска работническа федерация „Спорт и здраве” се включи в кампанията на Съюза на пивоварите в България – „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”.

Днес Десислава Ягодин - председател на БРФ „Спорт и здраве” и Ивана Радомирова - изпълнителен директор на СПБ, подписаха договора за бъдещото си сътрудничество.
Кампанията насърчава масовия спорт като алтернатива и превенция на експериментирането с алкохол от лица под 18 г. Към нея до момента са се присъединили още Столична община, Министерство на младежта и спорта, Главна дирекция „Национална полиция”, Българска федерация по баскетбол, Спортна асоциация на МВР, Българска федерация по минифутбол и редица други организации и известни личности от спортните среди.

Първото състезание на БРФ „Спорт и здраве”, където инициативата ще бъде промотирана, е Десетата юбилейна спартакиада на учителите с международно участие (1-5 юли в комплекс Гранд хотел Варна). На 450-те участници ще бъдат раздадени родителски наръчници относно начините за предотвратяване на злоупотребата с алкохола и престъпността сред децата, а  победителите в различните дисциплини  ще се радват и на специални награди, осигурени от Съюза на пивоварите и БРФ „Спорт и здраве”.