50-те основни марки бира на българския пазар в издание на Съюза на пивоварите

Резултати от 200 научни изследвания, събрани в Пътеводител на българската бира

В навечерието на Коледните празници Съюзът на пивоварите публикува първия по рода си каталог за сектора – „Пътеводител на българската бира”. Богато илюстровано, изданието съдържа любопитна информация за различните аспекти на бирената култура - от историята и традициите на пивопроизводството до характеристиките на видовете бира и златните правила за дегустация и съчетаване с храни.

За първи път за приятелите на пивото изчерпателно са представени 50-те традиционни марки бира, произвеждани и дистрибутирани от българските пивоварни компании. За всяка марка е дадено описание на нейните съставки, органолептика и ритуали за консумация. За характера на категорията от първостепенно значение са естествените суровини за производството на пиво и техните качества, които стават все по-важни за избора на потребителите.

Бирата е освежаващо питие със сравнително ниско съдържание на алкохол, оптимална и балансирана напитка, която съдържа ценни хранителни вещества. Ето защо изданието включва кратки факти за свойствата на пивото при умерена и разумна консумация. Тези данни се основават на резултати от над 200 научни изследвания, проведени от български и чуждестранни учени.