Съюзът на пивоварите инициира седмица на спорта

Спортът е по-добрият начин децата да пораснат

Спортна СофияНа 2 юли от 10.45 часа в комплекса „Спортна София” в Борисовата градина, София, Съюзът на пивоварите в България ще обяви официалния старт на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. В пресконференцията на мястото на събитието ще вземат участие представители на Министерството на физическото възпитание и спорта и на Софийска община, известни спортисти, членовете на Управителния съвет на Съюза на пивоварите.

В организираната от Съюза на пивоварите седмица на спорта в комплекса „Спортна София” от 2 до 8 юли, според реда на записване на желаещите и капацитета на терените, всеки ден от 10 до 13 часа и от 17 до 20 часа безплатно ще могат да се ползват тенис масите, зоната за петанк и едно мултифункционално игрище. На посетителите се предлагат спортни забавления, демо участия, анимация и професионални консултации, подходящи за цялото семейство.

Партньори на кампанията са Министерство на физическото възпитание и спорта, Дневният консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН–София, Асоциация „Солидарност”.

Инициативата на Съюза на пивоварите Спортът е по-добрият начин децата да пораснат е включена в пакета от ангажименти на индустрията, подкрепящи Европейската стратегия за намаляване вредите от алкохола. Целта е да се предложат спортни дейности за цялото семейство, като част от подходите за превенция употребата на алкохол от тийнейджъри.

От три години в сътрудничество с Дневния консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София и НПО Солидарност Съюзът на пивоварите реализира образователната кампания "Родители, разговаряйте с детето си за алкохола". Тази година инициативата продължава в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта и общински институции под мотото Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.