Вече е факт групата на Българското бирено общество в социалната мрежа Facebook

Кампанията за българската бира, организирана от Съюза на пивоварите, вече има свой сайт на www.bira.pivovari.com. Той има за цел да информира потребителите за високото качество и естествените суровини на произвежданата в страната бира. Под надслова “Има бира” в рубриките: “И новините”, “И здравето”, “И храната”, “И традицията” ще намерите любопитни подробности за спецификите на пивото като продукт, за здравословните качества на неговите съставки, за традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка.

Всички почитатели на пивото вече могат да се присъединят и към Българското бирено общество в социалната мрежа Facebook. Там ще се обменя интересна информация и факти за пивото, актуални новини и събития, а и всеки ще може да сподели какво мисли за своята любима напитка, нежно наричана “биричка”.

Кампанията за българската бира се провежда за първи път у нас от Съюза на пивоварите в България. Нейната цел е да информира потребителя, че когато се консумира разумно, бирата е неизменна част от здравословния начин на живот, както и да го образова по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка.
Членове на Съюза на пивоварите са бирените компании: “Болярка ВТ”, “Загорка”, “Каменица”, “Карлсбер България”, “Ломско пиво”.