Новини Петър Попангелов с открит урок за деца в Боровец

Петър Попангелов с открит урок за деца в Боровец

Инициативата е част от кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат на Съюза на пивоварите в България

Спортен празник с открит урок за начинаещи млади скиори ще събере малки и големи на националния празник на България– 3 март,в курортен комплекс Боровец. Обучението ще се проведе на писта «Иглика» пред хотел «Рила» от 10.00 ч. под ръководството на ски легендата Петър Попангелов.

Иницитивата е част от кампанията на Съюза на пивоварите в България „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Целта й е да популяризира и насърчава семейния спорт и общуването между родители и деца като превантивен подход подрастващите да не експериментират с алкохол. Събитието се организира съвместно съссдружение „Европейски спортни политики и практики“ и институционалната подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Зимното приключение за всички желаещидеца да се докоснат до магията на ските ще се проведе в специално изградени зона и трасе до влек «Иглика», срещу хотел «Рила».

Достъпът до ски уроците с най-добрия български алпиец и ски инструкторите от „Бороспорт“ е свободен.

Екипът на Съюза на пивоварите и партньорите е подготвилмного забавления, викторина с награди, както и специални призове за най-активните участници в спортното събитие.

Програма на събитието:

10.00 – 10.30 – Регистрация на участниците.
10.30 – 12.30 – Открит урок с Петър Попангелов и с помощта и на ски инструктори от Бороспорт. Обучение/практически съвети за деца.
12.30 – 13:00 – Закриване на събитието и награждаване на участниците с медали и подаръци.

Допълнителна информация за  превантивната програма на СПБ:

От 2010 година Съюзът на пивоварите в България осъществява дългосрочна програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 година. От 2012 г. в рамките на програмата стартира инициативата «Спортът е по-добрият начин децата да пораснат». Кампанията се осъществява с институционалната подкрепа и партньорство на СПБ с Министерство на младежта и спорта, Столична  община,Главна дирекция „Национална полиция”, Дневния консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София, сдружение „Европейски спортни политики и практики“, спортни клубове  и неправителствени организации.  Целта на кампанията е да се популяризира  семейния спорт и физическото възпитание като добра възможност за израстване, социализация,  здравословно семейно общуване и превантивна практика лица под 18 години да не експериментират с алкохол.

Превантивната програма на Съюза на пивоварите се осъществява с доброволчески труд и със 100% целево финансиране, осигурено от пивоварните компании: ”Болярка - ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг  България” АД, “Ломско пиво” АД.

Пътешествието на бирата

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow