Децата на Благоевград се включиха в кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат

В Благоевград се проведе поредното събитие за спорт и превенция, организирано от ОД на МВР-Благоевград по инициатива на ГДНП и Съюза на пивоварите в България. Целта на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат  е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите  като стимул за обща превенция и алтернатива децата да не експериментират с алкохол.

Гости на събитието бяха: кметът на града Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов,  старши комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България, както и редица представители на общинските институции, ГДНП и училищата в града.

Началото на събитието бе дадено от старши комисар Николай Хаджиев и г-жа Ивана Радомирова, които изказаха своето задоволство от тази инициатива и пожелаха на всички деца да спортуват, да се забавляват и да прекарват по-малко време пред компютрите и телевизорите, защото спортът може да направи живота и бъдещето им интересни и различни, изпълнени с общуване и хубави емоции.

В състезанието бяха включени общо 120 деца от пети клас на шест Благоевградски училища. В оспорваната надпревара учениците показаха страхотни постижения за бързина, баланс и точност. Всички участници получиха медали и специални награди, осигурени от Съюза на пивоварите и връчени от директора на МВР в Благоевград и гостите от София.

Целта на събитието е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите  като се покаже, че ангажирането на свободното  им време със спорт допринася за повишаване на тяхната дисциплина и отговорност и избягване на вредното въздействие на алкохола и други забранени вещества.

Началото на събитието бе дадено от старши комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград и г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България, които изказаха своето задоволство от тази инициатива и пожелаха на всички деца да спортуват, да се забавляват и да прекарват по-малко време пред компютрите и телевизорите, защото спортът може да направи живота и бъдещето им интересни и различни, изпълнени с общуване и хубави емоции.

В състезанието бяха включени общо 120 деца от пети клас на: СУИЧЕ„Св. Климент Охридски“, V-то СУ „Г. Измирлиев“, СУ „Иван Вазов“, VII-мо СУ „Кузман Шапкарев“,  IX-то ОУ „П. Кр. Яворов“ и IX-то ОУ „П. Кр. Яворов“. Участниците бяха разделени в шест отбора по 20 ученици. Децата се включиха в три спортни игри: за бързина, за бързина и баланс и за бързина и точност. Между трите състезания бяха изпълнени демонстрации от възпитаници по Таекуон-До от клуб „Фолкън“-Благоевград, гимнастици от Гимнастически клуб „Любчо Солачки“ и Денс студио „Дежа Ву“.

Гости на събитието бяха: старши комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, г-н Бисер Михайлов – областен управител на област на Административен център Благоевград, Комисар Димитър Кръстев – заместник директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, Главен инспектор Васил Джизов –началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, главен инспектор Денислав Донков-началник сектор „Контингент и превенция“ при Главна дирекция Национална полиция, инспектор Зорница Шуманова, инспектор Боряна Томова и  инспектор Павлин Василев – полицейски инспектори в сектор „Контингент и превенция “на ГДНП към Министерството на вътрешните работи, г-жа Ивана Радомирова –изпълнителен н директор на Съюза на пивоварите в България, както и      представители от община Благоевград, директорите на училищата участници в състезанието, представители на Младежкия червен кръст и доброволци от Детско полицейско управление при 01 РУ-Благоевград и седмо ОУ „Кузман Шапкарев“.